fogmaker

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Νέο: Penny Hellas

Συσκευή που χαράζει το λογότυπό σας σε κέρμα των 5 λεπτών. Για αξιοθέατα, μουσεία, club, συλλόγους, ομάδες...

Μάθετε περισσότερα...

.

FOGMAKER

αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης στο χώρο των κινητήρων

 

Σύστημα κατάσβεσης φωτιάς στους χώρους κινητήρων οχημάτων.

 Αυτόματο σύστημα ανίχνευσης και κατάσβεσης φωτιάς στους χώρους κινητήρων οχημάτων. Πιστοποιημένο (κατά UN ECE R107) και υποχρεωτικό από το 2017 για τα λεωφορεία.

Όπως ήδη γνωρίζετε από το 2017 τα λεωφορεία των τύπων class III είναι εφοδιασμένα με αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης στο χώρο των κινητήρων, και από τον Ιούλιο του 2019 θα ξεκινήσει να τίθεται σε εφαρμογή η νομοθεσία UNECE R107 που καθιστά υποχρεωτικά σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν πάνω από 22 άτομα, Class I, II.


Η FOGMAKER είναι ο κύριος προμηθευτής και εγκαταστάτης των εν λόγω συστημάτων για τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής λεωφορείων.(EvoBus, Mercedes-Benz και Setra, Volvo, Irisbus Iveco, MAN και Neoplan, Van Hool και VDL).


Η ολοένα αυξανόμενη χρήση μηχανημάτων με μηχανές εσωτερικής καύσης, έχει δημιουργήσει την ανάγκη για αξιόπιστη προστασία των χειριστών, οδηγών, επιβατών και περιουσιακών στοιχείων από πιθανή φωτιά στους χώρους των κινητήρων οχημάτων, λεωφορείων, μηχανών έργου κλπ
Το σύστημα FOGMAKER ανταπεξέρχεται σε αυτή την πρόκληση με μια πρωτοποριακή τεχνολογία αυτόματης ανίχνευσης και κατάσβεσης φωτιάς.

 


 

 

Η φωτιά βασίζεται σε τρία στοιχεία για να ξεκινήσει και να διατηρηθεί.

 • Μια πηγή καυσίμου
 • Οξυγόνο
 • Πηγή ανάφλεξης

 

Το σύστημα FOGMAKER σχεδιάστηκε για να εξουδετερώνει αποτελεσματικά ταυτόχρονα και τα τρία αυτά στοιχεία.

Το σύστημα FOGMAKER είναι απλό και αποτελείται από:

 • Το σύστημα ενεργοποίησης και κατάσβεσης (δοχείο κατασβεστικού μέσου)
 • Υδροπνευματικός σωλήνας ανίχνευσης
 • Δίκτυο διανομής κατασβεστικού υλικού (σωληνώσεις με ειδικά ακροφύσια)
 • Το πάνελ ένδειξης κατάστασης του συστήματος

 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 

Η ενεργοποίηση του συστήματος FOGMAKER γίνεται μέσω του έξυπνου ειδικού υδροπνευματικού σωλήνα ανίχνευσης, ο οποίος δεν βασίζεται σε ηλεκτρικούς αισθητήρες αποκλείοντας έτσι πιθανή λανθασμένη ενεργοποίηση.
Όταν στο προστατευόμενο χώρο έχουμε αύξηση θερμοκρασίας (170ο) ο έξυπνος ειδικός υδροπνευματικός σωλήνας ανίχνευσης, σπάει και αποσυμπιέζεται.
Ταυτόχρονα ενεργοποιείται το σύστημα διανομής κατασβεστικού υλικού μέσω των ειδικών και πατενταρισμένων ακροφυσίων.

Το κατασβεστικό υλικό της FOGMAKER είναι ένα ειδικό μείγμα καθαρού νερού και αφρού πυρόσβεσης (AFFF).

Τα ακροφύσια FOGMAKER γεμίζουν άμεσα το χώρο με ένα υψηλής πυκνότητας νέφους κατασβεστικού υλικού. Το κάθε μικροσκοπικό σωματίδιο απορροφά τάχιστα θερμότητα καθώς εξατμίζεται. Όλα μαζί δημιουργούν μια τεράστια εναλλαγή θερμότητας η οποία μειώνει την θερμοκρασία στο χώρο της φωτιάς κατά 1300 βαθμούς μέσα σε μόνο 10 δευτερόλεπτα.

Καθώς το νερό στο κατασβεστικό υλικό απορροφά θερμότητα, μετατρέπεται σε ατμό. Ένα λίτρο κατασβεστικού υλικού μπορεί να μετατραπεί σε 1700 λίτρα πυκνού υδρονέφους μειώνοντας το οξυγόνο.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ FOGMAKER

Το σύστημα FOGMAKER μπορεί να εγκατασταθεί όπου υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Επίσης μπορεί να προστατεύσει χώρους μηχανολογικού εξοπλισμού σε βιομηχανίες, μηχανήματα και κάθε είδους κινητήρων οχημάτων, πλοία, τραίνα, αεροπλάνα κλπ

 

 

Επικοινωνία

Η εταιρίας μας FIRE & WORK SAFETY – ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ είναι επίσημος συνεργάτης της FOGMAKER για τη χώρα μας, με τέσσερις (4) πιστοποιημένους τεχνικούς οι οποίοι μπορούν να παρέχουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Την εγκατάσταση νέων συστημάτων FOGMAKER

 • Τον ετήσιο έλεγχο τους

 • Την 5 ετή συντήρηση και αναγόμωση των συστημάτων

 • Τον 10 ετή υδροστατικό έλεγχο και αναγόμωση.

 

 


Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομερή ενημέρωση:

Μαλαμίδης Θωμάς

Συστήματα Πυρόσβεσης

Μέσα Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων

ΤΗΛ: 2421063331

e-mail: info@pyroprostasia.gr
 

 


 

 

 

Αναλυτικότερα:

Η Fogmaker

Η εταιρία Fogmaker κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη (και πλέον σε όλο τον κόσμο) με το αυτοματοποιημένο σύστημα κατάσβεσης φωτιάς σε λεωφορεία και μηχανήματα έργων με περισσότερες από 110,000 εγκαταστάσεις σε κάθε τύπου οχήματα, από το 1995 σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως.

 

Η Δράση του Υδρονέφους

Το υδρονέφος υψηλής πίεσης της Fogmaker είναι πολύ αποτελεσματικό στην κατάσβεση φωτιάς σε κλειστούς χώρους κινητήρων οχημάτων αλλά και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Το υδρονέφος Fogmaker καταπνίγει άμεσα τη φωτιά και μειώνει τη θερμοκρασία στο χώρο πολύ γρήγορα. Αυτό που κάνει μοναδικό το υδρονέφος Fogmaker είναι ότι γεμίζει ολόκληρη την προστατευμένη περιοχή του κινητήρα.

 

Γρήγορη Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του συστήματος Fogmaker απαιτεί ελάχιστο χρόνο και πραγματοποιείται από το εξειδικευμένο – πιστοποιημένο συνεργείο της ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – FIRE & WORK SAFETY ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ.

 

Εύκολη Αναγόμωση

Η επαναφορά του συστήματος κατάσβεσης Fogmaker μετά από χρήση (αναγόμωση) είναι πιο απλή, γρηγορότερη και φθηνότερη σε σύγκριση με τα κλασικά συστήματα κατάσβεσης σκόνης ή άλλων κατασβεστικών υλικών.

 

Άμεσο σέρβις και συντήρηση

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται έλεγχος ορθής λειτουργίας του συστήματος από πιστοποιημένους τεχνικούς της εταιρίας μας. Καλέστε μας στο 2421063331 για ραντεβού.

Κάθε πέντε χρόνια πραγματοποιείται ολοκληρωμένος έλεγχος και σέρβις του συστήματος κατάσβεσης, κατά τη διάρκεια του οποίου αντικαθίσταται και το κατασβεστικό υλικό (αναγόμωση).

 

Αποτελεσματική κατάσβεση.

Το υδρονέφος υψηλής πίεσης της Fogmaker είναι αποτελεσμάτικο στην κατάβεση φωτιάς στους χώρους κινητήρων οχημάτων καθώς «πνίγει» τη φωτιά άμεσα και μειώνει τη θερμοκρασία σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η ικανότητα του υδρονέφους να σβήνει γρήγορα τη φωτιά περιορίζει ή σταματάει τη ζημιά στο χώρο του κινητήρα του οχήματος. Το σύστημα λειτουργεί χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και τοποθετείται σε ανεξάρτητη θέση, ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο στο χώρο του κινητήρα.


 

Λειτουργία συστήματος Fogmaker

Το σύστημα κατάσβεσης  FOGMAKER αποτελείτε από:

 • Την ειδική φιάλη αλουμινίου υψηλών προδιαγραφών η οποία περιέχει το κατασβεστικό υλικό με το προωθητικό αέριο (1) και την ειδική έξυπνη βαλβίδα FOGMAKER (5).
 • Τη φιάλη ανίχνευσης που περιέχει   υγρό ανίχνευσης υπο πίεση αζώτου (3) και συνδέεται με τον πολυμερικό σωλήνα ανίχνευσης (4), ο οποίος περνάει από όλα τα επίμαχα και ύποπτα σημεία εκδήλωσης φωτιάς του κινητήρα.
 • Το δίκτυο διανομής του κατασβεστικού υλικού  που με τα ειδικά πατενταρισμένα ακροφύσια FOGMAKER (2).

Σε περίπτωση φωτιάς ή ανόδου της θερμοκρασίας (άνω των 170ο) έχουμε θραύση στο πολυμερικό σωληνάκι  ανίχνευσης και πτώση της πίεσης σε αυτό και ταυτόχρονη ενεργοποίηση του εμβόλου της βαλβίδας.

Καθώς το σύστημα ενεργοποιείται, ο διακόπτης πίεσης ειδοποιεί τον οδηγό μέσα από το σύστημα συναγερμού (7). Το κατασβεστικό υλικό με πίεση φεύγει από τα ειδικά ακροφύσια  και ένα υδρονέφος υψηλής πίεσης διαχέεται σε όλη την περιοχή προστασίας.(8)

Το υδρονέφος της Fogmaker περιέχει μικροσωματίδια, τόσα όσο 8000 από αυτά να ισοδυναμούν με μία φυσιολογικού μεγέθους σταγόνα.


 

 

Το τρίγωνο της φωτιάς

 

Το τρίγωνο της φωτιάς απεικονίζει τα τρία στοιχεία που χρειάζονται για να ξεκινήσει και να διατηρηθεί μια φωτιά: Θερμότητα, Καύσιμο και Οξυγόνο. Το σύστημα Fogmaker καταπολεμά και στα τρία αυτά στοιχεία ταυτόχρονα.

 

Δημιουργία υδρονέφους

Το κατασβεστικό υλικό / υγρό περνάει μέσω υψηλής πίεσης από τα ειδικά (πατενταρισμένα) ακροφύσια της Fogmaker. 8000 μικροσωματίδια δημιουργούνται από κάθε σταγόνα. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία του υδρονέφους.

 

 

Κατάσβεση της φωτιάς

Ένα λίτρο κατασβεστικού υγρού απορροφά 540.000 χιλιοθερμίδες (kcal) και παράγει 1.700 λίτρα υδρονέφους. Το υδρονέφος αφαιρεί το οξυγόνο και «πνίγει» τη φωτιά με αποτέλεσμα να ρίχνει την θερμοκρασία του χώρου σημαντικά. Ένα στρώμα AFFF καλύπτει την περιοχή για την αποτροπή αναζωπύρωσης της φωτιάς.

 

 


 

 

Copyright © 2016 www.pyroprostasia.gr ΛΑΡΙΣΗΣ 261β, ΒΟΛΟΣ - τηλέφωνο: 24210-63331